הנחיות החברה האנדוקרינית בנושא אוסטאופורוזיס

כמה אנשים נוטשים את הטיפול כבר בשנה הראשונה? מהן ההנחיות המיוחדות? וגם: המלצת הוועדה בנוגע לשברים.

במסגרת מסיבת עיתונאים שנערכה בשנת 2019 בלואיזיאנה (ארה”ב), פירסמה החברה האנדוקרינית1 הנחיות חדשות בנוגע לטיפול במחלת האוסטאופורוזיס בקרב נשים שלאחר גיל המעבר. אחד הדגשים העיקריים שניתנו ע”י הוועדה היה בנוגע לחשיבות הערכת הסיכונים להיארעות שבר נוסף לאחר תום תקופת הטיפול. דגשים נוספים היו בנוגע לחשיבות צריכה מספקת של סידן ושל ויטמין D (שלמה גורם מחסור שלו תוכלו לקרוא כאן מידע נוסף).

ראש הוועדה האנדוקרינית, פרופסור רוזן: “כ-70% מהמטופלים באוסטאופורוזיס – נוטשים את הטיפול כבר
במהלך השנה הראשונה”

אחת מכל שתי נשים לאחר גיל המעבר עתידה לשבור עצם בשל אוסטאופורוזיס – דבר אשר יגביר את רמת הסיכון לשברים נוספים בעתיד. למרות זאת, רבות מהנשים הללו כלל אינן מטופלות: “קיים פער ניכר בטיפול באוסטאופורוזיס. רוב הנשים לא ינקטו טיפולים כלשהם נגד אוסטאופורוזיס, למרות היעילות הגבוהה שלהם. רבות מן האחרות, אשר כן מטופלות – מפסיקות את הטיפול כבר במהלך השנה הראשונה. כתוצאה מכך, שיעור השברים בירך גדל – דבר המתרחש  במקביל לירידה מהירה בצפיפות העצם”, אומר קליפורד ג’.רוזן, מנהל המרכז למחקרים קליניים וטרנסלוציוניים והעומד בראש הוועדה שהתוותה את ההנחיות החדשות לטיפול באוסטאופורוזיס. “אנו מקווים שהמדריך החדש לא רק ישפר את בריאות המטופלים – אלא גם יספק להם ביטחון בכל הנוגע לטיפולים וליעילותם”.

הנחיות מיוחדות בנוגע להערכת סיכונים מחודשת לשברים

הפרקטיקה הקלינית של החברה האנדוקרינית מגלה כי יתרונות הטיפול באוסטאופורוזיס עולים על הסיכונים. להלן ההנחיות אשר ניתנו בוועדה:

1. יש לבצע טיפול ראשוני עם ביספוספונטים במטרה להפחית את הסיכון לשבר.

2. נשים אשר טופלו באמצעות ביספוספונטים במשך תקופה של 3 עד 5 שנים: יש לבצע הערכת סיכון מחודשת לשברים. במידה ורמת הסיכון היא נמוכה עד בינונית – ניתן להפסיק את הטיפול באמצעות הביספוספונטים.

3. נשים הנמצאות בסיכון גבוה לשבר (כולל כאלו עם שברים מרובים) ועם BMD נמוך: מומלץ להמשיך בטיפול, לשקול טיפולים אנבוליים באמצעות (Abaloparatide או Teriparatide), ולערוך מעקב כל שנה עד 3 שנים.

4. הודגשה החשיבות של נטילת סידן ו-ויטמין D עבור נשים המטופלות נגד אוסטאופורוזיס באמצעות תזונה מתאימה או תוספי תזונה.

בהשוואה להנחיות ACPs 2017, פאנל החברה האנדוקרינית ממליץ לנשים עם אוסטאופורוזיס טיפול תרופתי של 5 שנים, יחד עם ניטור BMD באותה תקופה. כמו כן, הנחיות ACP לא כוללות המלצות בנוגע לשימוש ב-Abaloparatide, אשר אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בטרם פורסמו הנחיות אלו. עבור חולים שנפגעו קשות, החברה האנדוקרינית אינה ממליצה על שימוש ב-Teriparatide.

אז נכון, אין כל ספק שמסקנות הוועדה חשובות וכי מומלץ להיצמד אליהן עד כמה שניתן. בכל הנוגע לנטילת סידן באמצעות תוספי תזונה, דנסיטי הסידן האמורפי מהווה פריצת דרך רפואית לטיפול במחסור בסידן ואוסטאופורוזיס ונספג בגוף בממוצע פי 2 ויותר ביחס לקלציום קרבונט גבישי.

סבלת בעבר משברים? המלצות הוועדה האנדוקרינית

“ניהול פרמקולוגי של אוסטאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר” הוא מסמך אשר הוצג לראשונה ב-25 במרץ, במסגרת מסיבת עיתונאים שהתקיימה בניו אורלינס ב-ENDO-2019. במסגרת הכנס הוצגו המלצות המדגישות את הצורך בטיפול אגרסיבי באנשים שחוו שבר או מספר שברים קודם לכן. במטרה לשפר את בריאות העצם, הומלץ להקפיד על אורח חיים בריא ומאוזן מבחינה תזונתית. במסגרת ההמלצות, ניתן דגש מיוחד גם על צריכת ויטמין D (מומלץ באופן כללי לנשים לאחר גיל המעבר – ולא רק לחולות אוסטאופורוזיס). הנחיות אלו עתידות לעודד את הרופאים להעלות את שיעורי הסקירה והטיפול
בחולים.

*תפקיד החברה האנדוקרינית:  האנדוקרינולוגים עומדים בבסיס פתרון הבעיות הבריאותיות הבוערות ביותר בימינו, החל מסוכרת והשמנת יתר ועד לעקרות, בריאות העצם וסרטן הקשור לבעיות הורמונליות. החברה מכינה תכניות הנחיה קלינית ומספקת המלצות מבוססות ראיות לאנדוקרינולוגים ולרופאים.

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

שיפור בצפיפות העצם

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 
קרוהן ותזונה

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.
קרוהן והריון

מחלת קרוהן והריון – כל מה שחשוב לדעת

במאמר זה נתעמק בקשר המורכב בין מחלת קרוהן והריון. נדבר על ההשלכות העמוקות שעלולות להיות למחלה על פוריות האישה. מאמר זה נועד לסייע לנשים חולות קרוהן עם האתגרים והשיקולים העומדים בפניהן לקראת ההריון, וכיצד להיערך לקראתו בעקבות המחלה. 
מנופאוזה

מנופאוזה – תופעות גיל המעבר ודרכי טיפול

תופעות גיל המעבר יכולות להיות מטרידות ולהפריע לשגרת החיים. רוב הנשים יסבלו בעיקר מגלי חום ומאי סדירות במחזור. במאמר זה מידע חשוב על גיל המעבר שבאמצעותו תוכלי ללמוד כיצד להיערך אליו נכון. דרכי טיפול מומלצות, ומה הסכנה הכי גדולה שגיל המעבר מביא עימו. 
סידן אמורפי מחקר

אמורפיקל – רשימת המחקרים המלאה בהשתתפות החברה

במאמר זה תוכלו למצוא קישורים לכל המחקרים של אמורפיקל שפורסמו בשנים האחרונות החל מהוכחת הספיגה המוגברת של סידן קרבונט אמורפי וכן מחקרים שבוצעו בתחום העצם, אוסטאופורוזיס, הסרטן, החלל, קורונה, הפריה חוץ גופית ועוד
אוסטאופורוזיס בהריון

כל מה שצריך לדעת על אוסטאופורוזיס בהריון

הסיבות להתרחשות אוסטאופורוזיס בהריון אינן ידועות במלואן,אולם אוסטאופורוזיס בהריון הוא מצב נדיר ביותר. בכתבה הבאה כל מה שרציתם לדעת על אוסטאופורוזיס בהריון, אבחון, טיפול מניעה ועצות שימושיות להתנהלות כללית לבריאות העצם בהריון
איך להפחית לחץ וחרדה

המומחים של אמורפיקיור: מדריך כיצד להתגבר על מתח וחרדה בימי המלחמה

האירועים המחרידים בחדשות גרמו להרבה אנשים תופעות של לחץ וחרדה. בכתבה הבאה המומחים של אמורפיקיור כאן לסייע ולהסביר כיצד אפשר להתגבר על כך ואילו תוספי תזונה טבעיים יכולים לסייע
דילוג לתוכן