חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
אמורפיקל
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦
✦ בשל עומס ייתכן וזמני המשלוחים יתארכו עד 7 ימי עסקים ✦

למה סידן מהמזון אינו מספיק?

בכתבה זו תבינו מדוע סידן מהמזון לבדו אינו מספיק, וגם תקבלו מספר טיפים לצריכה נבונה של סידן.

כמות הסידן תלויה גם בפוטנציאל הספיגה!

כ-99% מהסידן נמצא בעצמות ובשיניים, וכאשר התזונה לא מספקת את כמות הסידן הנדרשת, הגוף מפרק את הסידן מהעצמות כדי לשמור על הרמה התקינה של הסידן בדם ובשרירים. לכן, מחסור בסידן לאורך שנים עלול להביא לתופעות ומחלות כמו דלדול העצם ואוסטיאופורוזיס.

כולנו קראנו כתבות על מזונות עשירים בסידן, אך מה שלרוב שוכחים לציין בכתבות אלו, זו העובדה כי הסידן מהמזון לא נספג בגוף במלואו.

מזונות עשירים בסידן כמו קטניות, ברוקולי, תרד, כרישה, פטרוזיליה וכרוב ירוק, מכילים מרכיבים תזונתיים נוספים אשר משפיעים על חומציות המעי ומפחיתים את יכולת הספיגה של הסידן בגופנו. רמת הספיגה של הסידן מהמזון יכולה גם להגיע ל-4% בלבד מהכמות המצוינת במזון!

פוטנציאל הספיגה של הסידן תלוי בהרכב המזון, אך מושפע מאד גם מגורמים פיזיולוגיים והורמונליים שונים כמו גיל מבוגר, מחסור בוויטמין D, חומציות נמוכה בקיבה והריון.

הנה מספר טיפים לצריכה נבונה של סידן

צריכת סידן מהמזון במנות קטנות יחסית המפוזרות לאורך היום יגבירו את הספיגה שלו.

הימנעו מצריכה מוגברת של מלח, כיוון שנתרן מגביר את הפרשת הסידן בשתן.

במוצרי חלב יש להתייחס הן לתכולת הסידן והן לתכולת הנתרן בתווית שעל המוצר.

הימנעו מצריכת מזונות עשירים בסיבים ומבשר מועבד, כי הם מעכבי ספיגה.

מזונות מעכבי ספיגה נוספים הם אלכוהול, שוקולד ופטרוזיליה. כן, שוקולד. מבאס, אנחנו יודעים…

קולה ומשקאות מוגזים ממותקים אחרים גם הם לא מומלצים מכיוון שהם עשירים בזרחן, שגורם לסידן מהמזון שלא להיספג.

הימנעו מדיאטות דלות בקלוריות ולא מאוזנות, כי מעבר לכך שזה אף פעם לא בריא, זה גם פוגע בספיגת הסידן בגוף.

הרבו בשתיית מים – לא רק בגלל הסידן, אבל גם.

הימנעו מעישון – העישון מגביר את הפרשת הסידן בשתן.

בנוסף, חשוב לעקוב אחר רמת וויטמין D, בכל בדיקת דם פשוטה. אמנם זה נכון שהגוף שלנו מסוגל לייצר וויטמין D בכמות מספקת, אבל זה רק אם אנחנו נחשפים לשמש כחצי שעה ביום, ללא קרם הגנה. הבעיה היא שאנשים רבים כבר לא נחשפים מספיק לשמש, אם מפני שהם עובדים במשרד כל היום, ואם בגלל הפחד מנזקי השמש, בעיקר בקרב תינוקות ובקרב הגיל השלישי. לכן, יש לבדוק מדי פעם את רמת וויטמין D אצלכם ואם יש מחסור, הרופא כבר ימליץ לכם לקחת תוסף.

חשוב לזכור כי על אף תשומת הלב הקפדנית על תזונה בריאה ועשירה בסידן, בגילאים מבוגרים ספיגת הסידן יורדת והיא תמשיך לצנוח עם הגיל.

מסיבה זו, כמות הסידן הנצרכת במזון לרוב איננה מספיקה, ומומלץ להוסיף לתפריט את דנסיטי סידן אמורפי, שהוכח כבעל ספיגה גבוהה יותר מכל תוסף סידן.

הימנעו משתייה מרובה של קפה וכל משקה אחר המכיל קפאין, כי הם גם מכילים חומצה אוקסלית שמגבירה הפרשת מינרלים וביניהם סידן.

אוסטאופורוזיס – רקע רפואי

ההגדרה הרפואית של אוסטאופורוזיס (מיוונית: עצם מחוררת) היא מחלת עצם מתקדמת. היא מתרחשת כאשר הגוף מאבד יותר מדי מסת עצם, מייצר מעט מדי עצם חדשה, או שניהם בו זמנית. התוצאה היא ירידה בצפיפות העצם והידרדרות חוזק העצם, מה שמוביל לסיכון מוגבר לשברים. כתוצאה מכך, אדם החולה באוסטאופורוזיס עלול לשבור עצם כתוצאה ממעידה או אפילו משיעול חזק – דבר שלא היה קורה לאדם רגיל.

כדי להתמודד עם בריחת סידן, הפתרון הטוב ביותר הוא לבצע כמה שינויים באורח החיים. למשל, ביצוע תרגילי התעמלות ייעודיים, או צריכה של תוספי סידן לתמיכה בבריאות העצם. אוסטאופורוזיס היא “מחלה שקופה”, כלומר לא שמים לב אליה עד שהיא גורמת לשבר. על מנת לא להיות מופתעים בעקבות אירוע לא נעים של נפילה וגילוי שבר בעקבותיה, מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם אחת לשנתיים החל מגיל 60. לנמצאים בקבוצות הסיכון מומלץ אף לפני כן.

מחלת האוסטאופורוזיס גורמת ליותר מ-8.9 מיליון שברים בשנה, שבר אוסטאופורוטי מתרחש כל 3 שניות! שברים כתוצאה מאוסטאופורוזיס נפוצים בעיקר בעמוד השדרה, בירכיים, בצלעות ובשורש כף היד, למרות שכל עצמות הגוף נחלשות כתוצאה מהמחלה.

גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס

ישנם מספר גורמי סיכון להתפתחות של אוסטאופורוזיס. קודם כל, גיל מתקדם מהווה גורם סיכון משמעותי, שכן צפיפות העצם יורדת באופן טבעי עם הזמן. גם מגדר מהווה גורם סיכון. נשים, במיוחד נשים לאחר גיל המעבר, עומדות בפני סיכון מוגבר עקב שינויים הורמונליים המאיצים את דלדול העצם.
גורם סיכון נוסף הוא גנטיקה, למשל היסטוריה משפחתית של אוסטיאופורוזיס, במיוחד קרבה ממדרגה ראשונה. גורמי סיכון אחרים כוללים אורח חיים הכולל ישיבה מרובה, צריכת סידן וויטמין D לא מספקת, עישון, צריכת אלכוהול מופרזת, משקל גוף או BMI נמוך, מצבים רפואיים מסוימים (צליאק, למשל) ועוד.

להלן רשימת גורמי הסיכון לאוסטאופורוזיס

מגדר: נשים נמצאות בסיכון גבוה יותר מגברים לחלות באוסטאופורוזיס (בייחוד בגיל המעבר)
רקע משפחתי של אוסטאופורוזיס
רקע של שברים בעצמות (כמבוגר)
עישון
צריכה גבוהה של אלכוהול
חוסר בפעילות גופנית
דיאטה דלה בסידן
תזונה לקויה
מחלות ומצבים רפואיים שונים

אם יש לך אחד או יותר מגורמי הסיכון לדלדול עצם, חשוב לדבר על כך עם רופא המשפחה ולבדוק את הצורך בהשלמה תזונתית של הסידן.

כך תדעו אם אתם סובלים מאוסטאופורוזיס

גילוי מוקדם של אוסטאופורוזיס יסייע במידה רבה להתמודדות עם המחלה וכן להאט אותה. התסמינים השכיחים כוללים כאבי גב, אובדן גובה לאורך זמן, יציבה כפופה ותדירות מוגברת של שברים. ניתן לזהות אוסטאופורוזיס מראש על ידי ביצוע בדיקת צפיפות עצם באופן קבוע.

שכיחות המחלה

מחלת האוסטאופורוזיס מדאיגה את כל ארגוני הבריאות בעולם בשל שכיחותה. מעריכים כי בעולם ישנם כ-200 מיליון נשים שחייהן מושפעים מאוסטאופורוזיס(2) . בארה”ב יש מעל ל-40 מיליון אנשים הסובלים מבריחת סידן ומצפיפות עצם נמוכה, ומתוכם כ-10 מיליון הסובלים מאוסטאופורוזיס.

סיכונים הנלווים לאוסטאופורוזיס

אוסטאופורוזיס לא מהווה סיכון משמעותי בפני עצמה. יחד עם זאת, הפציעות הנלוות אליה כן יכולות להוות סיכון לאנשים מבוגרים ולקבוצות סיכון ספציפיות. בשלב מתקדם של המחלה, האובדן של צפיפות העצם והחוזק שלה מגביר את הרגישות לשברים. שברים, כידוע, יכולים להוביל לכאבים עזים, למגבלות בניידות ולירידה באיכות החיים.
שברים אוסטאופורוטיים בעצמות יכולים להוביל לכאבים עזים, הגבלה בתנועה, נכות, פגיעה באיכות החיים ואף למוות. כ-30% מהחולים הסובלים משבר אוסטיאופורוטי בירך יזדקקו לטיפול סיעודי ארוך טווח.

כ-20% מהנשים הסובלות משבר אוסטאופורוטי בירך ימותו בשנה שלאחר מכן כתוצאה מסיבוכים הקשורים בשבר. בנוסף, אדם אשר סבל בעבר משבר אוסטיאופורוטי בחוליה בעמוד השדרה נמצא בסיכון גבוה לסבול משבר נוסף בחוליה(4) .

אוסטאופורוזיס בגיל המעבר

גיל המעבר הוא תקופה קריטית עבור נשים בכל מה שקשור לבריאות העצם. שינויים הורמונליים במהלך גיל המעבר תורמים לירידה מהירה בצפיפות העצם, מה שהופך נשים לרגישות יותר לאוסטאופורוזיס.
ירידה ברמות האסטרוגן משפיעה ישירות על המטבוליזם של העצם ועל ספיגת הסידן. תוספי סידן המותאמים לדרישה המוגברת של הגוף לסידן בגיל המעבר, יכולים לעזור לשמר את בריאות העצם ולמזער את הסיכון לשברים.

אוסטאופורוזיס אצל גברים

למרות שאוסטאופורוזיס נחשבת לעתים קרובות כמחלה של נשים, היא יכולה להופיע גם אצל גברים. גורמים כמו גיל, גנטיקה, אורח חיים ומצבים רפואיים יכולים לגרום להופעה של בריחת סידן אצל גברים.
אם אתם חווים תסמינים כגון שברים חוזרים או כאבי גב בלתי מוסברים, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע למה שאתם חווים. צריכה של תוספי סידן, יחד עם אורח חיים בריא, יכולה לסייע לכם להתמודד עם מחלת האוסטואופורוזיס ולשפר את חוזק העצם שלכם.

מהן אפשרויות הטיפול לאוסטאופורוזיס?

על מנת לטפל באוסטאופורוזיס חשוב לשלב בין שיפור אורח החיים בהיבט התזונה והפעילות הגופנית, יחד עם נטילה של תוספי תזונה להשלמת החוסרים. כמו כן, אם יש נטייה למעידות ונפילות ניתן להתקין אמצעי בטיחות בבית. קפליות דנסיטי של אמורפיקיור, יכולות להוות פיתרון משלים גם כן. קפליות דנסיטי, הן פיתוח מדעי חדשני המתבסס על סידן קרבונט אמורפי. בזכות גודלו וצורתו הוכח מחקרינית שסידן קרבונט אמורפי נספג פי 2 עד 4.6 יותר מכל סידן אחר.

Density הינו תוסף סידן אמורפי מהדור החדש, אשר הוכח קלינית נספג פי 2 ויותר מאשר קלציום קרבונט גבישי.

מוקד שירות הלקוחות שלנו ישמח לתת לך מידע נוסף >

סיכום

לסיכום, אוסטאופורוזיס הוא מצב לא נעים וכרוני – אך בר טיפול. זיהוי הסימנים, מעקב אחר ערכי צפיפות העצם ונקיטת פעולות מנע כמו תרגילי כושר ייעודים, יעזרו לכם להתמודד עם המחלה ואף להאט אותה. צריכת תוספי סידן, יחד עם גישה הוליסטית הכוללת פעילות גופנית ותזונה מאוזנת, יכולים לתרום לשמירה על עצמות חזקות ובריאות.

 

 

שתפו:

Facebook
Twitter
LinkedIn

למידע נוסף ולהזמנות צרו קשר:

מאמרים נוספים

אוסטאופורוזיס תזונה

אוסטאופורוזיס תזונה – המלצות תזונתיות להתמודדות עם המחלה

אוסטאוארטריטיס

אוסטאוארטריטיס – כל מה שכדאי לדעת

אוסטאוארטריטיס היא דלקת מפרקים ניוונית הנפוצה והאגרסיבית ביותר. בכתבה הבא נסקור תסמינים ודרכי טיפול אשר יסייעו לכם במידה ואתם סובלים מהמחלה.
שיפור בצפיפות העצם

האם אפשר לשפר צפיפות עצם? הוכחה מחקרית

במחקר כפול סמיות ייחודי שכלל 35 נשים הסובלות מאוסטאופניה, נצפו תוצאות מובהקות שהראו שיפור בצפיפות העצם וכן עדויות ביולוגיות למניעת דלדול עצם אצל נשים שצרכו 400 מ”ג סידן ננו אמורפי ביום (שתי קפליות דנסיטי של 200 מ”ג).
מזונות עשירים בסידן

39 מזונות עשירים בסידן שכדאי להכיר (וגם לצרוך)

מהם המזונות העשירים בסידן מקבוצות מוצרי החלב והירקות? מהן “פצצות הסידן”? וגם: טיפים להורים שביניכם.
קרבונט

כל מה שרציתם לדעת על קרבונט: מדריך פשוט

האם אי פעם תהיתם מניין נוצרים הגזים במשקאות המוגזים שלכם או על איך אבקת האפייה עובדת? זה קרבונט! במאמר זה, נסביר על הקרבונט בצורה קלה ומהנה ויש גם הפתעה: איך קרבונט קשור למנגנון האנטי דלקתי של הגוף שלנו. 
קרוהן ותזונה

קרוהן ותזונה – כיצד תזונה מותאמת מסייעת לחולי קרוהן

במאמר הבא נסקור מהם המזונות המומלצים לחולים במחלת הקרוהן והאם שינוי תזונתי יכול לסייע בהפחתת תסמיני הדלקת. בנוסף – גישות תזונה שונות ופיתוח מדעי פורץ דרך. כנסו לקרוא.
מחקר חולי קרוהן סורוקה

גיוס חולי קרוהן למחקר קליני בבית החולים סורוקה

חולי קרוהן? המכון לגסטרואונקולוגיה, בית החולים סורוקה מגייס מתנדבים חולי קרוהן בינוניים וקשים לניסוי רפואי. טיפול בסידן קרבונט אמורפי לשיפור במצבם של חולי קרוהן בינוניים וקשים.
קרוהן והריון

מחלת קרוהן והריון – כל מה שחשוב לדעת

במאמר זה נתעמק בקשר המורכב בין מחלת קרוהן והריון. נדבר על ההשלכות העמוקות שעלולות להיות למחלה על פוריות האישה. מאמר זה נועד לסייע לנשים חולות קרוהן עם האתגרים והשיקולים העומדים בפניהן לקראת ההריון, וכיצד להיערך לקראתו בעקבות המחלה. 
מנופאוזה

מנופאוזה – תופעות גיל המעבר ודרכי טיפול

תופעות גיל המעבר יכולות להיות מטרידות ולהפריע לשגרת החיים. רוב הנשים יסבלו בעיקר מגלי חום ומאי סדירות במחזור. במאמר זה מידע חשוב על גיל המעבר שבאמצעותו תוכלי ללמוד כיצד להיערך אליו נכון. דרכי טיפול מומלצות, ומה הסכנה הכי גדולה שגיל המעבר מביא עימו. 
סידן אמורפי מחקר

אמורפיקל – רשימת המחקרים המלאה בהשתתפות החברה

במאמר זה תוכלו למצוא קישורים לכל המחקרים של אמורפיקל שפורסמו בשנים האחרונות החל מהוכחת הספיגה המוגברת של סידן קרבונט אמורפי וכן מחקרים שבוצעו בתחום העצם, אוסטאופורוזיס, הסרטן, החלל, קורונה, הפריה חוץ גופית ועוד
דילוג לתוכן